LAIKKU-lastenelokuvafestivaali syyslomaviikolla – ohjelmassa mm. elokuvaohjaaja Ismo Virtasen animaatiotyöpajat

9.10.2024

Jyväskylän elokuvaylpeys LAIKKU-lastenelokuvafestivaali järjestetään Kino Aurorassa taas syyslomaviikolla 15. – 19.10. Festivaalin ohjelmisto on kokonaisuudessaan myynnissä osoitteessa kinoaurora.fi/laikku-lastenelokuvafestivaali

Elokuvafestivaalin tämän vuoden teemoina on Maailman pienin seikkailu ja itsetekeminen. Tämä näkyy mm. kahtena animaatiotyöpajana – työpajoissa toteutetaan ammattilaisen ohjaamana pienryhmissä oma animaatiotuotos, jonka osallistujat saavat pajan päätyttyä mukaansa. Vetäjänä pajoissa toimii jyväskyläläinen animaatioelokuvaohjaaja ja kuvittaja Ismo Virtanen. Ismo tunnetaan mm. Turilas ja Jäärä -animaatiosarjasta ja hän on elokuvauransa ohella toiminut myös Hyvinkään kuvataidekoulussa animaatiotyön opettajana.

Luonto ja seikkailu -teemalla toimiviin animaatiotyöpajoihin voi tulla mukaan toteuttamaan omia animaatioita, vaikka ei omaisi aikaisempaa kokemusta animaation tekemisestä. Animaatiotyöpajoissa työskennellään pienryhmissä. Mukaan työpajaan tarvitse vain älypuhelimen tai tabletin, johon voi ladata Stop Motion-ilmaisohjelman animaation kuvaamista ja leikkaamista varten.

Neljättä kertaa järjestettävän festivaalin toinen teema, Maailman pienin seikkailu, näkyy elokuvavalinnoissa, kuten BAMSE JA MAAILMAN PIENIN SEIKKAILU (2024, S) tai MINISANKARIT 2 – MATKALLA MAAILMAN ÄÄRIIN (2019, K7). Toistuva teema festarielokuvien tarinoissa on se, miten pienikin voi vaikuttaa ja muuttaa maailmaa.

Osana festariohjelmistoa nähdään odotetuimpia lastenelokuvan uutuuksia, kuten huippuarvosteluja keräävä VILLI ROBOTTI (2024, K7) ja huippusuositun elokuvasarjan kolmas osa NIKO JA MYRSKYPOROJEN ARVOITUS (2024, K7). Festivaali tutustuttaa yleisöä jälleen myös laadukkaaseen eurooppalaiseen lastenelokuvaan, kuten ruotsalaiseen komediaan HÅKAN BRÅKAN 2 (2024, K7) ja englantilaiseen SON OF RAMBOW -leffaan (2007, K12), jossa kaksi 80-luvun koulupoikaa päättää kuvata oman versionsa Rambon ykkösosasta.

Festivaaliviikon ohjelmistossa on mukana myös kaikenikäisiä kiinnostavia klassikkoja, kuten legendaarinen WALLACE & GROMIT – KANIN KIROUS (2005, S).

Festivaalin liput ja aikataulut: kinoaurora.fi/laikku-lastenelokuvafestivaali

Elokuvaliput 8€/henkilö, poikkeuksina kaikille vapaapääsyinen Minikino-näytös TAO TAO – PIENI PANDAKARHU (1983, S) sekä animaatiotyöpajat, joiden liput ovat 25€ per osallistuja (yksi huoltaja tai muu aikuinen pääsee työpajalaisen kanssa ilmaiseksi).