Keskustelupaneeli konfliktialueilla kuvaamisesta ja kuvaviestinnästä Kino Aurorassa torstaina 3.10.

30.9.2024

Torstaina 3.10. klo 17:00 alkaen nähtävän uutuuselokuvan LEE (Ellen Kuras, 117min, 2024) jälkeen Kino Auroran salissa kuullaan paneelikeskustelussa elokuvan teemaan liittyen kuvajournalismin asiantuntijoita: mm. konfliktialueilla kuvaamisesta ja kuvavaikuttamisesta ovat keskustelemassa Keskisuomalaisen kuvajournalisti Marko Kauko ja valokuvataiteilija ja Luovan valokuvauksen keskuksen toiminnanjohtaja Mikko Auerniitty.

Keskisuomalaisen kuvajournalisti Marko Kauko on kuvannut myös konfliktialueilla, esim. Isisin julmuuksia, Välimeren pakolaiskriisiä ja Ukrainan sotaa.

Mikko Auerniitty on valokuvauksen moniottelija. Hän toimii paitsi valokuvataiteilijana ja dokumentaristina myös valokuvauksen opettajana ja valokuvakeskuksen toiminnanjohtajana.

Ellen Kurasin ohjaama LEE on Oscar-voittaja Kate Winsletin tähdittämä elämäkerrallinen kuvaus yhdestä kaikkien aikojen merkittävimmästä kuvajournalistista Lee Millleristä, joka toisen maailmansodan aikana kuvasi Vogue-lehdelle mm. Lontoon pommituksen ja Pariisin vapautuksen, sekä otti itsestään ikonisen selfien Hitlerin kylpyammeessa Dachaun vapautuksen jälkeen.

Lee (2024) + keskustelupaneeli
Kino Aurorassa torstaina 3.10. klo 17:00 alkaen
liput 14,50€/12,50€* (*opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)